Ga naar hoofdinhoud

Repair Café

We herstellen kapotte spullen en laten je zien hoe je dit voortaan zelf kunt. In principe herstellen we alles waar een stekker aan zit en wat draagbaar is. Ook verzorgen we kleine naaiklussen. Reparaties zijn gratis, eventuele materiaalkosten dienen wel betaald te worden. Een bijdrage in de fooienpot wordt uiteraard op prijs gesteld.

De bijeenkomsten zijn op elke tweede woensdag van de maand in De Binding in Zuid-Scharwoude, elke derde woensdag van de maand in het Dorpshuis, Middenweg 537 Heerhugowaard De Noord en elke vierde woensdag van de maand in het Behouden Huis in Oudkarspel. Alle bijeenkomsten zijn van 14.00 – 16.00 uur.

Gezonde voeding

Sasja Spek schrijft elke maand twee recepten voor een gezonde, betaalbare maar vooral smakelijke maaltijd op basis van – bij voorkeur – lokale ingrediënten. Sasja is alleenstaand moeder, blogger, kookster, schrijfster en ervaringsdeskundige als het gaat om het bereiden van een gezonde maaltijd met minimale middelen. Ze heeft daar  verschillende blogs over geschreven. Haar recepten vind je hier!

Je volgt haar via www.basishulp.nl en/of sasjakookt.h5mag.com. Laat eens weten of je haar biologische recepten maakt en waar je de ingrediënten koopt!

Bomenactie

In maart 2021 zin we lid geworden van Prosperity Community, een initiatief van Peter Valbracht uit Zuid-Scharwoude. Die organisatie zet zich wereldwijd in voor het planten van jonge bomen. Deze aanplant betekent werk en welvaart voor de lokale bevolking, een nieuwe aanwas van bomen en toename van de biodiversiteit. Sinds de start hebben we bijna 19.000 bomen laten planten.

Duurzame verbindingsroute

Deze leerzame fietsroute voert langs verschillende duurzame plekken in Langedijk en Heerhugowaard. De tocht kan in zijn geheel (ongeveer 50 kilometer) of afzonderlijk (ongeveer 25 kilometer) worden afgelegd. Deelnemers krijgen op die manier op speelse en sportieve wijze informatie over uiteenlopende duurzame initiatieven. Bijgaand vind je de complete route (Fietsroute)

Bekerstreet

Tijdens het jaarlijkse Indian Summer Festival hebben vrijwilligers tien jaar lang ongeveer 750.000 lege bekers gescheiden van het overige afval. Dat gebeurde in de zogenaamde Bekerstreets. Sinds 2021 worden statiegeldbekers gebruikt.  Tijdens Indian Summer 2024 op zaterdag 29 juni willen we het gebruik en de distributie van deze bekers op aantrekkelijke wijze onder de aandacht van de bezoekers brengen!

Nacht van de Nacht

Bezoekers kunnen op zaterdag 26 oktober, de nacht waarin dit jaar de zomertijd overgaat naar de wintertijd, de donkerte en de stilte ervaren. Daarvoor organiseren we een unieke vaar- en wandeltocht door het Oosterdelgebied. Ook fietsen we die nacht door het donker op zoek naar lichtvervuiling.

Scholierenactie

Najaar 2023 zijn we gestart met een actie om leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Langedijk bewust te maken van hun invloed op het milieu. De winnende scholen kunnen een set bomen winnen die we plaatsen op het schoolplein. Dit project wordt dit jaar vervolgd.

Back To Top