Ga naar hoofdinhoud

Repair Café

We herstellen kapotte spullen en laten je zien hoe je dit voortaan zelf kunt. In principe herstellen we alles waar een stekker aan zit en wat draagbaar is. Ook verzorgen we kleine naaiklussen. Reparaties zijn gratis, eventuele materiaalkosten dienen wel betaald te worden. Een bijdrage in de fooienpot wordt uiteraard op prijs gesteld.

De bijeenkomsten zijn op elke tweede woensdag van de maand in De Binding in Zuid-Scharwoude, elke derde woensdag van de maand in het Dorpshuis, Middenweg 537 Heerhugowaard De Noord en elke vierde woensdag van de maand in het Behouden Huis in Oudkarspel. Alle bijeenkomsten zijn van 14.00 – 16.00 uur.

Gezonde voeding

Sasja Spek schrijft elke maand twee recepten voor een gezonde, betaalbare maar vooral smakelijke maaltijd op basis van – bij voorkeur – lokale ingrediënten. Sasja is alleenstaand moeder, blogger, kookster, schrijfster en ervaringsdeskundige als het gaat om het bereiden van een gezonde maaltijd met minimale middelen. Ze heeft daar  verschillende blogs over geschreven. Haar recepten vind je hier!

Je volgt haar via www.basishulp.nl en/of sasjakookt.h5mag.com. Laat eens weten of je haar biologische recepten maakt en waar je de ingrediënten koopt!

Duurzame reis door Afrika

Renske Cox en Maarten van Pel reizen dit jaar met hun elektrisch aangedreven auto naar Zuid-Afrika (en zo mogelijk weer terug). De verwachting is dat ze daar een jaar over doen. Onderweg bezoeken ze duurzame locaties in de landen die ze aandoen. Renske en Maarten houden ons elke maand op de hoogte van hun ervaringen. Je kunt hen zelf volgen via www.4x4electric.com

Bomenactie

In maart 2021 hebben we een overeenkomst getekend met Great Business en Eden Reforestation Projects voor het planten van 5.000 bomen. Eden Reforestation Projects richt zich wereldwijd op het duurzaam verminderen van armoede. De locaties waar zij actief zijn, behoren tot de armste in de wereld. Bovendien zijn ze sterk ontbost, maar hebben van oorsprong een rijke natuur. Deze aanplant betekent werk en welvaart voor de lokale bevolking, een nieuwe aanwas van bomen en toename van de biodiversiteit. Sinds de start hebben we 14.000 bomen laten planten. Dit jaar komen daar nog eens 1.000 bomen bij!

Duurzame verbindingsroute

Deze leerzame fietsroute voert langs verschillende duurzame plekken in Langedijk en Heerhugowaard. De tocht kan in zijn geheel (ongeveer 50 kilometer) of afzonderlijk (ongeveer 25 kilometer) worden afgelegd. Deelnemers krijgen op die manier op speelse en sportieve wijze informatie over uiteenlopende duurzame initiatieven. Bijgaand vind je de complete route (Fietsroute)

Bekerstreet

Tijdens het jaarlijkse Indian Summer Festival hebben vrijwilligers tien jaar lang ongeveer 750.000 lege bekers gescheiden van het overige afval. Dat gebeurde in de zogenaamde Bekerstreets. De organisatie gebruikt voortaan statiegeldbekers. Wij willen tijdens dit festival op zaterdag 24 juni de distributie van de bekers en de voorlichting daarover op aantrekkelijke wijze onder de aandacht van de bezoekers brengen!

Nacht van de Nacht

Bezoekers kunnen op zaterdag 28 oktober 2023, de nacht waarin de zomertijd overgaat naar de wintertijd, de donkerte en de stilte van de nacht ervaren. Daarvoor organiseren we een unieke vaar- en wandeltocht door het Oosterdelgebied. Sinds 2020 fietsen we die nacht ook door het donker op zoek naar lichtvervuiling.

Back To Top